| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sebze Kızartması | 
 
  | 
aras 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.07.2006 
Mesajlar: 29 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75162 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2012 
1,653 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı un
 
2 yumurta
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 şişe soda
 
1 çay kaşığı tuz, karabiber
 
Sivri biber
 
Kabak
 
Patlıcan
 
Havuç
 
 
Öncelikle unu, yumurtayı ve sodayı bir kabın içinde çırpın. Üzerine karbonatı ve baharatları ekleyip karıştırın. Dilimlenmiş sebzeleri isterseniz buharda haşlayıp yumuşatın. Ardından una sonra yumurtalı karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Sebzenin dişe gelmesi daha iyi olduğu için ben çiğ olarak kullanıyorum. Sadece bol yağda 5 dakika kızartmanız sebzelerin pişmesi için yeterli oluyor. Yazın çok yapılan bir kızartma şekli değildir ama farklı olsun derseniz çok lezzetli.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sebze Kızartması Tarifleri Bıldırcın Tarifleri
 | 
 
 
 
 |