Necip Usta
(10 litre için)
2 adet bütün pırasa
2 adet iri havuç
1 iri kereviz
2 adet iri soğan
2 adet defne yaprağı
2 adet karanfil
1) Pırasayı yıkayarak sarı yaprağı ve yeşil kısmının uçlarını kesip atınız. Havuçları yıkayarak ve kerevizi gayet ince soyarak veya fırçalayıp yıkayarak uzunlamasına dörde yarınız.
2) Sonra pırasayı ortadan ikiye büküp, yanına uzunlamasına havuçları ve yine uzunlamasına, pırasaların ortasına kerevizleri koyup, dağılmamaları için bir sicimle bağlayarak sarınız.
3) Soğanı bıçakla ortaya yakın kısımdan hafifçe yarıp defne yapraklarını yarık kısma saplayınız ve yarık kısmın üstündeki kısma, yani defne yapraklarının üzerine karanfilleri saplayınız.
|