| 
 
 
 | 
Satır Kıymalı ve Kuru Patlıcan Dolması | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105602 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2015 
4,401 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
40 adet patlıcan kurusu
 
400 gr. satır kıyma
 
3 yemek kaşığı nar ekşisi
 
1 çay bardağı pirinç
 
1 çay bardağı bulgur
 
1 adet kuru soğan
 
1 tatlı kaşığı biber salçaı
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 çay kaşığı tuz
 
yarım bağ maydanoz
 
1 çay kaşığı pulbiber
 
4 yemek kaşığı margarin
 
 
Kuru patlıcanlar 15 dakika kaynar suda bekletilir. Diğer tarafta bir yoğurma kabında 400 gr. satır kıyma, küp küp doğranmış kuru soğan, incecik kıyılmış maydanoz ve kalan bütün malzeme eklenerek içimiz hazırlanır. Hazırlanan harç yumuşamış patlıcanlara doldurulur. Derin bir tencerede üzerine 4 su bardağı kaynar su eklenerek 30 dakika ağır ateşte pişirildikten sonra göre 5 dakika da 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilirse lezzeti artar.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |