|
|
Sate Gai |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc49614
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2010
1,617 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
500 gram tavuk göğüs eti
3 çay kaşığı Tuz
3 çay kaşığı toz tavuk bulyon
5 çay kaşığı toz köri
5 çay kaşığı sarımsak sos
1 tatlı kaşığı susam yağı
20 ml krema
Bir miktar Bizim Mutfak Mısırözü Yağı
16 adet çöp şiş
Sosu İçin :
1 tatlı kaşığı hindistancevizi sütü
30 gram kırmızı köri
2 çorba kaşığı hint fıstığı
20 ml su
30 ml krema
Bir miktar tuz, tozşeker
Fıstık sos için fıstık dışındaki tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın. Dört dakika kadar karıştırarak kaynatın. En son olarak ince kıyılmış fıstığı ilave edip sos tenceresini ocaktan alın. Diğer tarafta tavuk etlerini yaprak şeklinde açın. Yarım kibrit kutusu büyüklüğünde doğrayın. Bunları derin bir kap içine alıp sırasıyla tuz, tavuk bulyon, ince kıyılmış sarımsak, susam yağı, toz köri ve sıvıyağ ile karıştırarak marine edin. Tavuk parçalarını çöp şişlere dizin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya 4 çorba kaşığı sıvıyağ koyduktan sonra tavukları kızartın. 2 çorba kaşığı krema ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Fıstık sos ile servis yapın.
|
|
Sate Gai Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
|
|