6 adet patates
3 adet havuç (Rendelemeden önce 1 dilim halka kesin ve süsleme için saklayın.)
500 gr yoğurt
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1/2 demet maydanoz (Yaprakları ayıklayın ve saplarını saklayın.)
Süsleme için:
Maydanoz sapları
1 büyük salatalık
2 siyah zeytin
Havuç halkası
Patatesleri haşlayıp soyun. Soyulmuş patatesleri rendeleyin. Havuçları soyup rendeleyin ve bir tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile yumuşayıncaya kadar kavurun. Sarımsakları ince ince kıyın. Yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırın. Maydanozları ince ince kıyıp rendelenmiş patates ile karıştırın. Servis tabağına sırasıyla patates karışımı ve havucu bir kedi yüzü şeklinde servis tabağına yayıp üzerine sarımsaklı yoğurttan dökün. Bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kırmızı biberi kavurup havuçlu patatesin üzerine yayın. İyice yıkadığınız salatalığın bir başını 2 cm.'den kesin, ortadan ikiye bölün ve kulak olarak yerleştirin. Zeytinleri göz, maydanoz saplarını bıyık ve havuç halkasını ağız olarak kullanın.
|