| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sarma Muhallebi | 
 
  | 
Son Nur 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.12.2013 
Mesajlar: 21 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94656 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2013 
1,714 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 su bardağı süt
 
1 su bardağı şeker
 
4 çorba kaşığı un
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
2 paket vanilya
 
1 çorba kaşığı tarçın
 
2 adet nar
 
 
 
Tereyağını tencerede eritin, üzerine unu ekleyip kavurmaya başlayın. Un kavrulunca üzerine sütü döküp karıştırarak pişmeye bırakın. Şekeri de içine ilave ederek 5 dakika daha karıştırıp ocaktan alın, içine vanilyayı ekleyip çırpın. Bu karışımı yaklaşık 10 dakika kadar çırpmak gerekir ki uzayan bir muhallebi olsun. Islatılmış tepsinin üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün. Bu şekilde soğumaya bırakın. Daha sonra dilimleyerek tepsiden dibini kazıyarak alıp, servis tabağına ters çevirip ikram edin. Üzerine bol nar tanelerini de serpin, çok iyi yakışıyor. Üzerine bol miktarda tarçın da serpilebilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sarma Muhallebi Tarifleri Aşure Tarifleri
 | 
 
 
 
 |