| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sarma Kadayıf Böreği | 
 
  | 
nabzet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.06.2008 
Mesajlar: 27 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24463 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2008 
1,796 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg tel kadayıf
 
Yarım kg beyaz peynir
 
10-15 dal maydanoz
 
1 adet yumurta
 
Yarım su bardağı sıvıyağ
 
1 su brdağı süt
 
 
Ezilmiş peynir ve maydanoz karıştırılır. Kadayıf didiklenir ve bir tutam alınır. Tezgahın üzerine avuç büyüklüğünde yayılır. Kenarına yeteri kadar peynirli iç konur. Sigara böreği gibi sarılır. Yağlanmış tepsiye konur. Kadayıf bitene dek aynı işlem tekrarlanır. Börekler sıkı sıkı dizilir. Yağ, süt ve yumurta iyice çırpılır. Böreklerin üzerine gezdirilir. Tepsi önceden ısıtılmış 185 derece fırına verilir, börekler kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak ikram edilir.
 
 
 ML® Sarma Sıkma için tıklayın
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sarma Kadayıf Böreği Tarifleri Su Böreği Tarifleri
 | 
 
 
 
 |