| 
 
| 
 
 
 | 
 
Şarlot Pasta (görsel) | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58483 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2010 
7,331 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Türkçe altyazılıdır.
 
 
           
 
 
 
Mütevazı Lezzetler mutfağına hoşgeldiniz
 
bu bölümümüzde mutlu günlerde kutlama olarak hazırlayacağımız...
 
lezzetli bir tarif paylaşıyoruz
 
"Şarlot Pasta"
 
ama bu çok kolay olduğu için kolay Şarlot'da diyebiliriz
 
pastamızın yapımına geçmeden önce malzemelere göz atalım
 
10-12 adet mini rulo pasta
 
2,5 su bardağı süt
 
1,5 çay bardağı toz şeker
 
2 çorba kaşığı buğday nişastası
 
1 çorba kaşığı un
 
1 paket vanilya
 
1 poşet toz krem şanti
 
1 çay bardağı su
 
içi için; 2 adet muz
 
malzemelerden sonra krema ile pastanın yapımına başlayalım
 
2,5 su bardağı sütü tencereye bıraktık
 
şimdi üzerine buğday nişastasını...
 
unu ve toz şekeri ilave ediyoruz
 
ateşe yerleştirmeden önce, soğuk haldeyken...
 
pütür kalmaması için iyi bir şekilde karıştırıyoruz
 
tencereyi ateşe yerleştiriyoruz
 
sürekli karıştırarak muhallebiden daha koyu kıvamda...
 
bir krema elde ediyoruz
 
koyu kıvamda bir muhallebimiz oldu
 
son olarak vanilyayı ekliyoruz
 
vanilya homojen dağılana kadar karıştırıyoruz
 
ve ateşi kapatıyoruz
 
ara ara karıştırarak soğumasını sağlayacağız
 
krema soğurken biz de pasta yapacağımız kabı...
 
streç filmle kaplayalım
 
tam kavraması gerekiyor
 
açalım şöyle ve diğer taraftan da kaplıyoruz
 
evet şimdi, piyasada, her yerde bulabileceğimiz...
 
hazır mini rulo keklerimizi...
 
şöyle 1 santim kalınlığında dilimliyoruz
 
bakın kesiti bu görüntüde
 
kendimiz de hazırlayabiliriz
 
kolay olması için bu keklerden faydalanıyoruz
 
artık rulo pastalarımızı dibinden dizmeye başlayalım
 
hatırlarsanız bir rulo pasta tarifimiz vardı
 
ondan da faydalanarak bu pastayı yapabiliriz
 
bu şekilde sıkı sıkı tuğla örer gibi kek dilimlerini yerleştiriyoruz
 
son parçayı da yerleştirdik hafifçe bastırıyoruz
 
şimdi diğer işlemleri yapalım
 
şimdi krem şantiyi yapıyoruz
 
1 poşet krem şanti, 75 gram, karıştırma kabına alıyoruz
 
üzerine su ilave ediyoruz
 
süt de kullanabiliriz
 
3-4 dakika köpük olana kadar çırpıyoruz
 
artık krem şanti istediğimiz kıvama geldi
 
kremamız soğumakta
 
şimdi muzumuzu soyalım
 
hazırladığımız krem şantiyi muhallebimize ilave ediyoruz
 
az sonra da muzu doğrayıp katacağız
 
önce fazla olmamak kaydıyla şöyle bir karıştıralım
 
evet şimdi artık muzu da ilave edebiliriz
 
neden muhallebi ile şantiyi mikserle karıştırmadık?
 
şanti hare hare doku oluştursun istiyoruz
 
şimdi muzu katıyoruz
 
bol muzlu, lezzetli, çok güzel bir pasta olacak İnşallah
 
gene fazla karıştırmıyoruz sadece muz homojen bir şekilde dağılsın
 
bizim için yeterli
 
artık kekimizin üzerine dökebiliriz
 
kaşığın tersiyle düzelttik, tabi kaşığı ıslattıktan sonra
 
burası üst kısım gibi görünüyor ama çevirdiğimiz zaman alt kısım olacak
 
alt kısmı da kaplıyoruz
 
üzerine biraz bastırdık
 
şimdi kenardan sarkan filmi üzerine şeklini bozmadan kapatıyoruz
 
gene şöyle bir düzeltelim
 
artık pastamızı buzdolabına yerleştireceğiz ve bir gece bekleteceğiz
 
pastamız dinlendi, şimdi en önemli ana geçiyoruz
 
öncelikle üzerindeki streçi sıyırıyoruz
 
ve düz servis tabağına ters çeviriyoruz
 
evet dilimleyerek servise sunabiliriz
 
Mütevazı Lezzetler mutfağında bu bölümümüzde...
 
özel günlerinizi taçlandıracak çok güzel bir pasta tarifi paylaştık
 
"Şarlot Pasta"
 
ama bana kalırsa özel günlerinizi beklemeyin...
 
Şarlot pastayı hemen yapın
 
çünkü herzaman dediğim gibi...
 
"hayat bir gündür, o da bu gündür"
 
görüşmek üzere...
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Şarlot Pasta (görsel) Tarifleri Video Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |