| 
 
 
 | 
Sarımsaklı Yoğurtlu Krep Lalanga | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111498 
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2015 
2,850 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
50 gr margarin
 
1 su bardağı un
 
2 su bardağı süt
 
2 adet yumurta
 
100 gr yoğurt
 
3 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı salça
 
yeteri kadar tuz
 
 
Krep hamuru için 50 gr eritilmiş margarin içine un, süt, yumurta ve tuz karıştırılır. Yağlanmış teflon tavaya krep hamurundan 1 kepçe dökülüp arkalı önlü pişirilir.
 
3 diş sarımsak havanda dövülerek yoğurda karıştırılır.
 
Pişen krepler küçük parçalar halinde doğranır. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
 
2 yemek kaşığı sıvı yağda salça kavrulup hazırlanan lalanga üzerine dökülüp servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |