| 
 
 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 1 Baş Orta Boy Sarımsak
 1 Tatlı Kaşığı Tuz
 250 gr. Tereyağı
 400 gr. Yoğurt
 1 Adet Yumurta
 3 Çorba Kaşığı Un
 İsteğe Göre Köy somun ekmeği
 
 Sarımsak temizlenir ve sahanda 1 tatlı kaşığı tuz ile dövülür.
 Tereyağı derin bir tencerede eritilir ve üzerine sarımsak ilave edilir.
 Sarımsaklar pembeleşince tencere ateşten alınır ve içerisine yoğurt, yumurta ve un konarak çırpıcıyla karıştırılır.
 İçerisine 1-1,5 litre su ilave edilir.
 Tarhana çorbası kıvamında pişirilir ve tuz eklenir.
 Köy somun ekmeği bıçakla pastırma dilimler gibi ince ince dilimlenir.
 Çorbaya ekmekler basılır ve sonrasında sıcak bir şekilde servis edilir.
 
 
 |