| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sarımsaklı Tavuklu Bulgur Pilavı | 
 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145807 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2019 
3,119 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
2 su bardağı bulgur
 
2 tane orta büyüklükte tavuk budu
 
Tuz
 
Karabiber
 
5 su bardağı su
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Sosu için:
 
1 kâse et suyu
 
4 diş sarımsak
 
Tuz
 
 
Tavuk butları yıkanarak tencereye alınır. 
 
Etler tencerede biraz kavrulduktan sonra üzerine su ilave edilerek haşlanır. 
 
Haşlanan etler kevgir yardımıyla alınır, tenceredeki tavuk suyundan bir kâse sosu için ayrılır. 
 
Bulgur kalan tavuk suyuna ilave edilip pişmeye bırakılır, suyu az ise biraz da kaynamış su eklenir. 
 
Haşlanan tavuk etleri küçük parçalara ayrılır. 
 
Etler ayrı bir tavada yağda kızartılır. 
 
Sosu için sarımsaklar havanda dövülür ve ayırılan tavuk suyuyla karıştırılır. 
 
Pişen pilav servis tabağına alınır, üzerine sarımsaklı sos dökülür. 
 
Kızartılan etler pilavın üzerini kapatacak şekilde dizilir ve servise sunulur.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sarımsaklı Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifleri Pilavlar
 | 
 
 
 
 |