| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sarımsaklı Sardalya | 
 
  | 
Yurdaer 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 17.02.2010 
Mesajlar: 19 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47356 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2010 
2,849 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım kg sardalya
 
4 diş sarımsak
 
1 su bardağı ayçiçek yağı
 
Yarım limon suyu
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Sardalyalar temizlenir elektirk ızgarasına dizilir. Üzerlerine zeytinyağı sürülür. Pişince çevrilir, diğer yüzüne de zeytinyağı sürülerek pişirilir. Diğer tarafta ezilmiş sarımsak ve yumurta sarısı çırpılır. Üzerine azar azar zeytinyağı eklenerek karıştırılır, tuz serpilir. Izgarada pişmiş balıklar servis tabağına konur. Yanına sarımsaklı sos bırakılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sarımsaklı Sardalya Tarifleri Tekir Tarifleri
 | 
 
 
 
 |