1 kg patates
1 çay bardağı sıvıyağ
1 demet taze sarımsak
3 büyük soğan
3 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
Patatesler yıkanıp bir tencereye konup su ilave edilip çok hafif haşlanır. Haşlanınca ateşten alınıp suyu süzdürülür. Kabuklan soyulup çok ince halkalar şeklinde doğranır.
Soğanlar da halka halka doğranır. Tavada yağ kızdırılıp doğranmış soğanlar, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar kavrulur. Doğranmış patatesler de katılarak kısık ateşte 1-2 dakika kavrulur. İnce doğranmış sarımsak, tuz ve karabiber katılır.
Bir kapta 1 çorba kaşığı salça, 1 çay bardağı su ile sulandırılır. 4 diş sarımsak da ezilerek salçaya katılır.
Salçalı sarımsak patateslere ilave edilip birkaç taşım kaynatılıp ateşten alınır. Servis tabağına alınıp garnitür olarak kullanılır.

|