Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Sarımsaklı Havuçlu Piliç Göğsü (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sarımsaklı Havuçlu Piliç Göğsü (Fransa)

hedef21
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.11.2008
Mesajlar: 30
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc30657
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2008
2,479 defa indirildi / yazdırıldı




4 piliç göğsü (deri ve kemikleri temizlenmiş; yaklaşık 500 g)
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
24 - 32 diş sarımsak (kabukları soyulup, bütün bırakılmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 iri havuç (kazınıp, yaklaşık 5 mm kalınlığında - 10 cm uzunluğunda kesilmiş)
2 tatlı kaşığı biberiye
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1/2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
4 çorba kaşığı sirke
1 arpacık soğanı (ince doğranmış)

Zeytinyağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı kısık ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca sarımsakları koyup, ara sıra karıştırarak, 20 dakika pişirin.
Bu arada havuç parçalarını, çok sıcak suya koyup, hafifçe yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) bekletin. Sonra bir süzgeçte süzüp, bir kenara bırakın. Piliç göğüslerini, kaygan yüzeyleri üste gelecek biçimde kesme tahtası üstüne yerleştirerek, her biri üstünde, önce kenardan başlayıp, karşı kenara kadar uzanan yatay bir yarık açın. Sonra göğüsleri yarılma yerlerinden iki yana doğru açıp (kanatların ayrılmamasına dikkat edin), biberiyeyi ve tuzun yansını serpin. Havuç parçalarını, ikiye açılmış her göğsün kalın kanadı üstüne bölüştürün. Tavadaki sarımsakların üstüne kalan tuzun yarısını serpip, sarımsakları altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirdikten sonra, tavayı ateşten alarak, delikli kaşıkla sarımsakları bir tabağa çıkarın (tavada kalan yağı atmayın). Elle tutulacak kadar soğuduklarında, sarımsakları, piliç göğüsleri üstündeki havuç parçalarının arasına sokuşturun. Her göğsün ince kanadını, havuç ve sarımsakların üstüne sandviç kapağı gibi kapatıp, kenarlarını iyice bastırın.
Tavadaki yağa ayçiçek yağını ekleyip, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca piliç göğsü sandviçlerini tavaya yan yana koyup, altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) kızartın. Sonra altüst edip, kalan tuzu ve karabiberi serperek, öbür yüzlerini de 6 -7 dakika kızartın. Tavayı ateşten alıp, piliç sandviçlerini delikli spatulayla bir servis tabağına çıkarın.
Tavaya tuzsuz tavuk suyu, sirke ve arpacık soğanlarını koyup, orta ateşe oturtun ve sık sık karıştırarak, sosu yarı yarıya çekinceye kadar pişirin. Tavayı ateşten alıp, sosu piliç göğüslerinin üstüne boşaltarak, servis yapın.






Sarımsaklı Havuçlu Piliç Göğsü (Fransa) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet Sarımsaklı Havuçlu Piliç Göğsü (Fransa) 43,799 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort