| 
 
| 
 
 
 | 
 
SARIMSAKLI GRANYÖZ | 
 
  | 
organic 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.01.2011 
Mesajlar: 38 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60941 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2011 
8,059 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Su Ürünleri Tanıtım Grubu İZMİR
 
https://www.turkishseafood.org.tr
 
 
1-1,5 kg granyöz balığı
 
4 diş sarımsak
 
2 adet defne yaprağı
 
8 adet tane karabiber
 
3 adet orta boy domates
 
2 adet orta boy kuru soğan
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
1 adet limonun suyu
 
1/2 demet maydanoz
 
Yeterince tuz
 
 
Fırın tepsisinin tabanına, kabuklarını soyduğunuz ve yuvarlak halkalar şeklinde doğradığınız domates ve soğanları yerleştirin. Temizlediğiniz balığın içine defne yapraklarını ve tane karabiberleri koyun. Öz suyunu tepsinin içine bırakacağı için çekinmeden her iki tarafına birkaç çizik atın. Çizik attığınız oluklara sarımsakları yerleştirin. Limon suyunu ve zeytinyağını balıkların üzerine gezdirerek dökün. Yeterince tuz ilavesi yaptıktan sonra tepsinin üzerini yağlı kâğıtla kapatın. Önceden 200 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanozları balığın üzerine serpiştirerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
SARIMSAKLI GRANYÖZ Tarifleri Ahtapot Tarifleri
 | 
 
 
 
 |