| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sarımsaklı Fener Balığı | 
 
  | 
Ercüment Çözer 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.06.2011 
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65163 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2011 
2,521 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
30 diş taze sarımsak
 
300 gr. arpacık soğanı
 
6 sap taze kekik
 
300 ml. zeytinyağı
 
75 gr. kurutulmuş domates
 
1,2 kg. fenerbalığı filetosu
 
1/2 demet fesleğen
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Sarmısağı soyun. Soğanları soyup ikiye bölün. Sarımsak, soğan ve 2 dal kekiği bir tencereye alın, zeytinyağını katıp kısık ateşte 10 dakika pişirin.
 
Domatesleri ılık suda yumuşatın.
 
Domatesleri süzüp ikiye bölüp sosa ilave edin. 5 dakika daha kaynatın. Sosun bir kenarda sıcak kalmasını sağlayın.
 
Balıkları yıkayıp süzdürün. Balığın etlerini çizin. Kalan kekikotlarını çiziklerin içine doldurun. Tuz ve biberleyip fırın tepsisine dizin.
 
Önceden 210°C ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Üzerine ara sıra sostan gezdirin.
 
Fesleğeni yıkayıp kıyın. Balıkları bir servis tabağına alın. Fesleğeni üstüne serpip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sarımsaklı Fener Balığı Tarifleri Ahtapot Tarifleri
 | 
 
 
 
 |