Malzeme
- 2 su bardağı un
- 50 g Sana yağı
- 4 diş sarımsak
- 2 adet taze soğan
- 2 tatlı kaşığı elma sirkesi
- Dörtte üç su bardağı süt
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz ve karabiber
- Üzeri için Sana ekmek üstü
Hazırlanışı
Sarımsakları ayıklayıp, sarımsak sıkacağı ile sıkınız.
Taze soğanları ince ince kıyınız.
Derin bir kap içerisine, unu, tuzu ve kabartma tozunu eleyerek koyunuz.
İçine buzdolabından çıkarıp, soğuk olarak küp küp kestiğiniz Sana?yı ilave edip, karıştırınız.
Daha sonra içine sıkılmış sarımsağı, kıyılmış taze soğanları, rendelenmiş kaşarı ve karabiberi ilave edip karıştırınız.
En son olarak karışımın içine ayrı bir kâsede karıştırdığınız süt ve elma sirkesini ilave edip, yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurunuz. (Hamur kıvamı sert olur ise içine az süt ekleyip, tekrar yoğurabilirsiniz) Unlanmış tezgâh üzerinde ekmek hamuru 5 dakika yoğurunuz.
Yoğrulmuş hamuru iki ayrı bezeye ayırıp, yuvarlayınız.
Top haline getirdiğiniz hamurları Sıvı Sana ile yağladığınız tepsiye, hamurlar birbirine değmeyecek şekilde yerleştirip, elinizle hafifçe üzerlerine bastırınız.
Ucu keskin bir bıçak yardımı ile üzerine üçgenler çiziniz.
Sarımsaklı ekmekleri, önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişiriniz.
Pişirdiğiniz ekmekler, ılındıktan sonra dilimleyip, üzerine Sana ekmeküstü sürüp, soğumadan servis ediniz.
|