| 
 | 
| Sarımsaklı Ekmek Islaması (Kastamonu) | 
|  | oyun Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 29.04.2020
 Mesajlar: 43
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc150382 Gönderme Tarihi: 07.May.2020
 478 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 Yarım Köy Somunu (1 kg.)
 400-500 gr. Yoğurt
 3 Diş Sarımsak
 1 Tatlı Kaşığı Tuz
 3 Çorba Kaşığı Tereyağı
 1 lt Su ( Ekmeğin Su Çekmesine Göre Çoğaltılabilir)
 İç olarak (üstüne) Kıymalı veya patates yemeği gibi iç hazırlanır ve üzerine dökülür.
 
 Su kaynatılır, tuz eklenir.
 Ekmekler yuvarlak fırın tepsisine (32 cm çap) koparılır.
 Üstüne su eklenir 10 dakika beklenir ve sonra suyu süzülür.
 Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
 En son tereyağı eklenir ve sıcak servis edilir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |