| 
 
 
 | 
Sarımsaklı Beşamel Soslu Kefal | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104879 
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2015 
2,047 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet iri kefal balığı
 
3 yemek kaşığı un
 
5-6 diş ezilmiş sarımsak
 
2 su bardağı su
 
3 yemek kaşığı eritilmiş margarin
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
 
Balığı una bulayarak sıvıyağda kızartın. 3 yemek kaşığı eritilmiş margarinle 3 yemek kaşığı unu kavurun. İçine ezilmiş sarımsakları da ekleyerek kavurduktan sonra 2 su bardağı su ve tuz ekleyerek kaynatın.Elde ettiğiniz bu sosu kızarmış balıkların üzerine dökerek ısıya dayanıklı bir kapta balıklarla birlikte kaynatın, sos hafif çekilip yoğunlaşmaya başladığında ocaktan alıp sıcak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |