| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sarımsaklı Bakla | 
 
  | 
YOL 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.10.2013 
Mesajlar: 174 Şehir: Kars | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92857 
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2013 
1,933 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Ayşegül Tünaydın
 
 
1 kg taze bakla
 
1 adet limon
 
5 su bardağı su
 
3 adet soğan
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
5 adet domates
 
1 çorba kaşığı tozşeker
 
1 çorba kaşığı un
 
3 dal taze sarımsak
 
Üzerine:
 
Dereotu
 
Yoğurt
 
 
Baklaları istenilen ebatlarda kesin. Yarım limonun suyunu ve 5 su bardağı suyu derin bir kaba alarak baklaları bu suda 10 dakika bekletin.
 
Küp doğranmış soğanı bir tencereye alarak zeytinyağı ile soteleyin. Limonlu sudan çıkardığınız baklaları tencereye ekleyip renkleri sararıncaya dek kavurun. Domatesleri rendeleyerek baklaların üzerine ilave edin. Tozşeker, un, yarım limonun suyu ve tuzu tencereye ekleyerek baklalar yumuşayıncaya dek pişirin (yemeğe isteğe göre yarım su bardağı su ekleyebilirsiniz). Çok ince kıyılmış sarımsağı, yemeği ocaktan almadan 5 dakika önce ilave edip karıştırın. Pişen yemeğin kapağını açmadan soğumaya bırakın. Soğuduğunda servis tabağına alarak üzerine dereotu ve yoğurt gezdirerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sarımsaklı Bakla Tarifleri Bakla Tarifleri
 | 
 
 
 
 |