| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sarımsak ve Domatesli Mercan | 
 
  | 
Olcay T. Aktan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.09.2007 
Mesajlar: 32 Şehir: Sakarya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18078 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2007 
2,383 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6 kişilik Gerekli malzeme:
 
1,5-2 kg'lık mercan veya beyaz etli bir balık
 
1  baş sarımsak
 
2  çorba kaşığı sirke 
 
Yaklaşık 1 su bardağı su 
 
1 adet acı sivri biber
 
1  adet tatlı sivri biber 
 
600 gr kiraz domates
 
6 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2  çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
 
2 dilim kızarmış ekmek, 
 
Tuz
 
 
Balıkları temizleyin. Karın kısmını yarıp, iç ve dış kısımlarını yıkayıp kurulayın.
 
Kızarmış ekmeklerin kabuğunu bıçakla keserek alın ve dilimleri küçük küpler halinde doğrayın.
 
Sarımsağın dişlerini tek tek ayıklayın. 2 tanesini ayırarak kalanları kabuklu olarak bir kaseye koyun. Üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirip tuz, kıyılmış tatlı biber, küp doğranmış kabuksuz ekmek ve maydanozun yarısını ilave edip harmanlayın.
 
Balıkların iç kısmını hazırladığınız ekmekli karışım ve sarımsakla doldurun. Ayırdığınız sarımsakların kabuklarını soyup dilimleyin.
 
Balıkları geniş bir tencereye dizin. Üzerine 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin. Tuz ekip, sirke ve suyu ilave edin.
 
Domateslerin kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesin ya da ince ince dilimleyin. Kalan maydanoz ve kıyılmış acı biberi ekleyin. Sarmısak dilimleri ve domatesli karışımı balığın üzerine ilave edin. Tencereyi ateşe koyun. Kısık ateşte bir süre kapağı kapalı, bir süre açık olarak yaklaşık 20-30 dakika pişirin. Pişme süresi balığın büyüklüğüne göre değişebilir. Çatalın ucunu balığın etli kısımına batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Ateşten alıp kıyılmış maydanozla süsledikten sonra sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sarımsak ve Domatesli Mercan Tarifleri Kefal Tarifleri
 | 
 
 
 
 |