| 
 | 
| Sarımsak Soslu Ekmek Aşı (Bolu) | 
|  | hoşgeldiniz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.01.2019
 Mesajlar: 46
 Şehir: Esenboğa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139795 Gönderme Tarihi: 15.Oca.2019
 868 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 2 adet bayat ekmek
 300 gr kıyma
 1 adet büyük boy soğan
 3-4 adet sivri biber
 3-4 adet domates
 1 yemek kaşığı salça
 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 Tuz
 Karabiber
 Pul biber
 1 bardak sıcak su
 Yoğurt
 Sarımsak
 
 Öncelikle soğanlar küp şeklinde doğranır ve tencereye alınır.
 Soğanlar kavrulup rengi değişince salçası eklenir. Bu aşamada üzerine kıyma eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
 Sonra sırasıyla doğranmış sivri biber, domates, baharatlar ve tuz da tencereye eklenir.
 En son suyu da eklenerek kıyma pişmeye bırakılır.
 Kare kare doğranan bayat ekmekler fırınlanır. Hazır olan ekmekler servis tabağına alınır. Üzerine hazırlanan kıymalı karışım serpiştirilir ve en son olarak yapılan sarımsaklı yoğurt üzerine gezdirilir ve servise hazırlanır.
 
 Not: Ekmek aşı yemeği yöre sakinlerinin ekmek israfını önlemek için yaptıkları oldukça tercih edilen bir yemektir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |