https://cook.com.tr
 
 
Sızma Zeytinyağı 4 Çorba Kaşığı
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Kekik 1 Tutam
 
Defne Yaprağı 1 Adet
 
Karabiber 1 Tutam
 
Çipura 1 Adet
 
Patates 2 Adet
 
Sarımsak 3 Diş
 
Soğan 1 Adet
 
Tarhun Otu 1 Tutam
 
Sarımsak Sıkacağı 1 Adet
 
Sos Fırçası 1 Adet
 
Sos:
 
3 diş sarımsak
 
1 küçük soğan
 
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
 
1 adet defne yaprağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
Kuru tarhun
 
 
Sos için, soğan ve sarımsağı sıkacak yardımıyla eziyoruz ve diğer malzemelerle karıştırp ağzını kapatıyoruz 5 dakika kadar aromalarının karışıp yoğunlaşmasını bekliyoruz.
 
Fırın tepsimizi COOK alüminyum folyo ile kaplıyoruz ve biraz zeytinyağı ile yağlıyoruz. (tabi COOK yağlı pişirme kağıdı da kullanabiliriz).
 
Hazırladığımız sosu temizlenip ikiye bölünmüş çipuraya sos fırçası yardımıyla iyice yedirerek sürüyoruz ve tepsinin ortasına koyuyoruz etrafına kalan sosa buladığımız yarım cm kalınlığında dilimlenmiş patatesleri de dizip 180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz. Limon ve rokayla servis ediyoruz.
 
 
 
  
 |