2.5 su bardağı bulgur
1 su bardağı irmik
1 kaşık biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay bardağı un
Sos için:
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
4 adet büyük boy domates
Limon tuzu
Tuz
Pul biber
Maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bulgur ve irmiği bir kaba koyuyoruz, üzerini geçmeyecek kadar soğuk su ekleyip çekmesini bekliyoruz. Salçayı, tuzu ve pul biberi ekleyip yoğuruyoruz. Kıvama gelince unu da ekleyip tekrar yoğuruyoruz. Küçük toplar halinde avucumuzun içinde yuvarlayıp serçe parmağımızla şekil veriyoruz. Tencerede su kaynatıyoruz ve köftelerimizi içine katıyoruz. 10-15 dakika pişiriyoruz. Ayrı bir tencereye domatesleri rendeliyoruz, dövdüğümüz sarımsakları içine koyup limon tuzu, pul biber, tuz, salça ve sıvı yağla birlikte pişiriyoruz. Pişen köftelerin suyunu süzüp sosunu üzerine döküyoruz. Maydanozla servis yapıyoruz.
|