| 
 | 
| Sarım Burması (Kastamonu) | 
|  | pişmaniye Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.04.2020
 Mesajlar: 42
 Şehir: İzmit
 | Kısa URL: https://ml.md/lc149790 Gönderme Tarihi: 10.Nis.2020
 695 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 Hamuru için:
 1 kg Un
 1 Çay Bardağı Yoğurt
 1 Çay Bardağı Sıvı yağ
 1 Adet Yumurta
 Alabildiği Kadar Su
 İçi için:
 1/2 kg Tereyağı
 1 Su Bardağı Sıvı yağ
 250 gr. Ceviz içi
 1/2 kg. Nişasta
 Üzeri için:
 3 Su Bardağı Su
 4 Su Bardağı Şeker
 3-4 Damla Limon
 
 Hamur malzemeleri bir kapta karıştırılır.
 Kulak memesi kıvamına geldiğinde 20 ayrı pözüye bölünür.
 Tek tek nişasta sürülerek oklavayla incecik açılır.
 Her katta ceviz içi serpiştirilir ve yufka büzülür.
 Tek tek 20 yufka büzülerek tepsiye çörek gibi yerleştirilir.
 Tereyağı ve sıvıyağ birlikte bir tavada kızdırılır ve burmaların üzerine dökülür.
 Tepsi 180 derece sıcaklıktaki fırına sürülür ve 45 dakika kadar kızarıncaya kadar pişirilir.
 Bir yandan da üzeri için su ve şeker yaklaşık 15 dakika kaynatılır.
 Kaynamaya yakın birkaç damla limon damlatılır.
 Şerbet kaynayınca dinlenmeye bırakılır, ılık hale gelince burmanın üzerine dökülür.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |