| 
 | 
| Sarı Kiraz Tuzlusu Kavurması (Giresun) | 
|  | kalem Yamak
 
  
 Kayıt: 09.07.2020
 Mesajlar: 6
 Şehir: Malatya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc151741 Gönderme Tarihi: 18.Tem.2020
 463 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kilogram sarı kiraz tuzlusu
 2 adet kuru soğan
 1 fincan sıvı yağ
 
 Kirazların çekirdeklerini çıkarın. Ardından suya koyarak tuzunun çıkmasını sağlayın. Birkaç saat sonra sudan çıkarıp süzün. Orta boy bir tencerede sıvı yağı kızdırın. Daha sonra soğanları ince ince doğrayın ve kızgın yağa atın. Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kirazları da kavrulan soğanların üzerine koyun ve karıştırın. Sıcak servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |