| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sardalya Sarması | 
 
  | 
Yurdaer 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 17.02.2010 
Mesajlar: 19 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47358 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2010 
2,751 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım kg sardalya
 
3 dilim bayat ekmek
 
1 adet kuru soğan
 
15-20 dal maydanoz
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Üzeri için:
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
 
 
Sardalyaların başları ve kılçıkları çıkarılır, üzerine bastırarak yassılaştırılır. Ekmeğin üzerine soğan rendelenir, ince kıyılmış maydanoz eklenir. Yağ katılır, tuz serpilir. Kaşıkla ezerek macun kıvamında hazırlanır. Sardalyaların iç kısmına sürülür ve rulo yapılır. Açılmaması için kürdanla tutturulur. Yağlanmış fırın kabına konur. Üzerine sıvıyağ gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sardalya Sarması Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |