Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Sardalya Dolması (Gelibolu Çanakkale)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sardalya Dolması (Gelibolu Çanakkale)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc51254
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2010
2,417 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.gelibolukaymakamligi.com

Malzeme:
500 gr. iri Sardalya Balığı
50 gr. rendelenmiş Kaşar Peyniri
2 - 3 ad. Kornişon Turşu
1/2 çay bardağı Kapari Çiçeği
1/4 bağ Dereotu
1/2 bağ Maydanoz
2 ad. Yumurta
2 baş iri Soğan
Domates
Sumak
Tuz
Karabiber
Un

Yapılışı:
Sardalyaların başlarını koparıp, içlerini temizleyin. Sırtında bulunan kılçığı da dikkatlice alın ki balık ikiye ayrılmasın, yaprak halinde olsun. Kaşar peyniri, kapari çiçeği, ince doğranmış kornişon turşu, iyice çintilmiş maydanozun yarısı, dereotunun tümünü tuz ve karabiberle sıkarak harç haline getirin. Bir balığın içine biraz harçtan koyup diğer bir balıkla üstünü kapatıp iki elinizin arasında hafifçe bastırın. Balıkların tümü hazır olunca önce una, sonra da çırpılmış yumurtaya batırarak kızgın ve bol yağda kızartın.
Soğanları ince ve uzun olarak kıyın. Tuz, sumak ve maydonazla biraz limon sıkarak ovun. Domatesleri de dilimleyerek, balığın yanına garnitür olarak koyun.
Sıcak yenmesi önerilir.






Sardalya Dolması (Gelibolu Çanakkale) Tarifleri Marmara Yemekleri



(1 adet Sardalya Dolması (Gelibolu Çanakkale) 59,457 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort