| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sardalya Dizmesi | 
 
  | 
limonata 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24678 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2008 
2,612 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMESİ
 
1 kg. sardalya balığı
 
1 baş iri soğan
 
1 adet bayat ekmek
 
1/2 su bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin
 
2 adet sulu limon
 
1 demet maydanoz
 
15-20 defne yaprağı
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Yeterince tuz
 
Tane karabiber
 
 
YAPILIŞI:
 
Sardalyaları yıkayıp temizleyiniz. Başlarını ve kılçıklarını çıkarıp, avucunuzla bastırıp düzleştiriniz. Bayat ekmeği ufalayınız. Bir limonun kabuğunu rendeleyiniz. Zeytinyağı içinde, rendelediğiniz soğanı kavurarak pembeleştiri-niz. İçine ekmek kırıntılarını, ince doğranmış maydanozu, limon suyunu sıkıp karıştırınız. Çekirdeksiz yeşil zeytinleri ince kıyıp ekleyiniz. Tuzunu, biberini ekiniz. En son limon kabuğu rendesini ilave ediniz. Yaptığınız bu iş iyice bütünleşince bir kaşıkla, açıp yaydığınız sardalyaların içine koyunuz. Baş tarafından başlayarak, sigara böreği sarar gibi sarınız. Yağlanmış fırın tavasına dizmeye başlayınız. Aralarına defne yaprağı koyarak sık sık diziniz. Dizme işi bitince, üzerine kalan bir limonu sıkınız. 2 çorba kaşığı zeytinyağını üzerinde gezdirip, üstünü örtmeden orta hararetli fırında 10-15 dakika pişiriniz. Bu yemeği sıcak veya soğuk ikram edebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sardalya Dizmesi Tarifleri Barbunya Balığı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |