| 
 
| 
 
 
 | 
 
Saraylı Soğan Dolması | 
 
  | 
Abbas Y. 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.12.2015 
Mesajlar: 77 Şehir: Tahran | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119860 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2016 
1,199 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg adet orta boy beyaz soğan
 
300 gram orta yağlı dolmalık kıyma
 
2 su bardağı osmancık pirinç
 
4 diş sarımsak
 
1 demet maydanoz
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 adet domates
 
75 gr tereyağı
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Soğanların kabuklarını soyup kabak oyacağı yardımı ile en dıştaki iki halkası kalacak şekilde içini boşaltın. Bu sırada soğanın altını delmemeye özen gösterin. Kıymayı bir tencereye koyup üzerine pirinci ekleyin. Daha sonra ince doğradığınız soğanları ve maydanozu da harca ilave edin. Domatesler hariç tüm malzemeyi karıştırıp harcı hazırlayın ve soğanların içlerini doldurun. Domatesten kapak yapın. Dolmaları derince bir fırın tepsisine dizin. Tereyağını küçük parçalarla tek tek soğanların üzerine koyun. Üzerini geçecek kadar soğuk suyu ve 1 su bardağı zeytinyağını tepsiye ekleyin. Alüminyum folyo ile tepsinin üstünü kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında soğanlar yumuşayana kadar pişirin. Üstünü açıp 10 dakika daha fırında tutup, servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Saraylı Soğan Dolması Tarifleri Dolmalar
 | 
 
 
 
 |