| 
 
| 
 
 
 | 
 
Saray Gülü | 
 
  | 
hünerli eller 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.09.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56302 
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2010 
4,138 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg baklava yufkası
 
2 su bardağı ceviz
 
1 paket tereyağı (250 gr)
 
Şerbet için:
 
3 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
1 limon
 
 
Önce şerbet kaynatılır, soğumaya terk edilir. Baklava yufkaları yarım dosya kağıdı büyüklüğünde kesilir. Yüzeyine eritilmiş, soğutulmuş tereyağı sürülür. Kenarına dövülmüş ceviz konur. Önce rulo yapılır, sonra gül böreği gibi kendi etrafında dolanır. Yağlanmış tepsiye sıkı sıkı dizilir. Üzerine artan tereyağı gezdirilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırına verilir. Kızarınca fırından alınır. Soğuk şerbet gezdirilir.
 
 
 ML® Yaban Gülü için tıklayın 
 
ML® Yaban Gülü (görsel)
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Saray Gülü Tarifleri Bülbül Yuvası Tarifleri
 | 
 
 
 
 |