Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Şapkalı Kuru Fasulye


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Algida Yemek Tarifleri
Arçelik Yemek Tarifleri
Arzum Yemek Tarifleri
Aytaç Yemek Tarifleri
Banvit Yemek Tarifleri
Bizim Mutfak Yemek Tarifleri
Borcam Yemek Tarifleri
Dardanel Yemek Tarifleri
Duru Bulgur Yemek Tarifleri
Emsan Yemek Tarifleri
Eti Yemek Tarifleri
Fairy Yemek Tarifleri
Feast Yemek Tarifleri
Fritolay Yemek Tarifleri
Halk Yemek Tarifleri
Keskinoğlu Yemek Tarifleri
Knorr Yemek Tarifleri
Komili Yemek Tarifleri
Koska Yemek Tarifleri
Lezita Yemek Tarifleri
Luna Yemek Tarifleri
Maggi Yemek Tarifleri
Maret Yemek Tarifleri
Migros Yemek Tarifleri
Milupa Bebek Maması Tarifleri
Moulinex Yemek Tarifleri
Nestle Yemek Tarifleri
Nuhun Ankara Makarnası Yemek Tarifleri
Orkide Yemek Tarifleri
Pakmaya Yemek Tarifleri
Penguen Yemek Tarifleri
Philips Yemek Tarifleri
Pınar Yemek Tarifleri
Piyale Yemek Tarifleri
Sana Yemek Tarifleri
Selva Yemek Tarifleri
Sinbo Yemek Tarifleri
SuperFresh Yemek Tarifleri
Sütaş Yemek Tarifleri
Tamek Yemek Tarifleri
Tat Yemek Tarifleri
Tefal Yemek Tarifleri
Tukaş Yemek Tarifleri
Uno Yemek Tarifleri
Ülker Yemek Tarifleri
Yonca Yemek Tarifleri
Yörsan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şapkalı Kuru Fasulye

serüven
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.02.2017
Mesajlar: 26
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc123288
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2017
741 defa indirildi / yazdırıldı




Refika Birgül

250 gr. Kuru Fasulye
3 çorba kaşığı Zeytinyağı
1,5 adet Soğan
6 dilim Çemenli Pastırma
1 çorba kaşığı (tepeleme) Biber Salçası
2 adet Kuru Kırmızı Biber
6 adet Yeşil Küçük Çan Biberi
1 tatlı kaşığı Çekilmiş Karabiber
1 çay kaşığı Tuz
Üzerini geçene kadar Üzerini Geçene Kadar Su
1 adet Ekmeklik Tam Buğday Unlu Ekmek Hamuru
1 çorba kaşığı Tereyağı

Orta boy güveci ocağa alıp altını orta ateşte yakın, 5 dakika boyunca ancak ısınıp, pişirme için kendini hazırlayacaktır. Sonra güvece 3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin ve 1,5 adet soğanı küçük küpler halinde doğrayıp kavurun. 5 diş sarımsağı da kabaca doğrayıp güvece ekleyin. Ardından 6 dilim pastırmanın önce çemenlerini ekleyin. Sonra da 1 dolu çorba kaşığı biber salçasını da ekleyip kaşığın tersi ile çemeni iyice dağıtarak karıştırmaya devam edin. Daha sonra pastırmaları küçük küpler halinde doğrayın ve onları da ilave edin. Önceden ıslattığınız kuru fasulyeyi de güvece ekleyip malzemelerle birleşsin diye alt üst ederek iyice karıştırın. Kuru fasulye olarak bir çok çeşit var ama ben bu kez ispir fasulye kullandım. 250 gram kuru fasulye şişince yaklaşık 600 gram oluyor, ancak her fasulyenin cinsine göre bu oran değişebilir. Sıra geldi baharatlara, ben pastırmayla çok yarışan baharatlar istemediğimden 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı kimyon ekledim. Acı sevenler için de 1 kuru kırmızı biberi acılığını yemeğin suyuna vermesi için ortasından delerek, 6 adet yeşil çan biberi de ikiye keserek güvece ekledikten sonra, son olarak üzerine çıkacak ve 3 parmak da geçecek kadar sıcak su ilave edin. Bu aşamadan sonra en az yarım saat, kapağını kapatıp, fasulyeyi tatlı tatlı pişmeye bırakın. Sizde o sırada güvecin üzerine kapatacağınız hamurdan şapkayı yapmaya geçebilirsiniz. Önce fırını 200 dereceye ayarlayın. 1 adet tam buğday unlu ekmeklik hamuru, biraz un serperek merdane ile güvecin ağız genişliğinde açın. Üzerine nemli bir bez örterek kabarması için 15- 20 dakika bekletin. Daha sonra güveci ocaktan alın, kapağını çıkararak, hamuru üzerine yerleştirin ve kenarlarını sıkı sıkı kapatıp, fırına verin. 50 dakika sonra nefis şapkalı hamuruyla pastırmalı kuru fasulyeniz hazır.

Not: Pişmeye yakın üzerine 1 çorba kaşığı tereyağını da bir bıçak ya da fırça ile sürerseniz ekmeğinde çıtır çıtır olduğunu göreceksiniz.







Şapkalı Kuru Fasulye Tarifleri Arçelik Yemek Tarifleri



(1 adet Şapkalı Kuru Fasulye 7,140 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort