|
|
Şapka Pasta |
|
BILDIRCIN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 95 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3990
Gönderme Tarihi: 22.May.2006
2,589 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
Pandispanyasi için :
5 adet yumurta
4 fincan seker
5 fincan un
Yarim çay bardagi limon suyu
Yarim çay bardagi su
1 paket kabartma tozu
Krema için :
4 çorba kasigi margarin
3 çorba kasigi un
1 paket kakao
1,5 su bardagi seker
3 su bardagi süt
Yarim paket seftali jolesi
1 su bardagi iri dövülmüs ceviz (kremanin üzerine serpmek için)
Üstü için :
2 paket krem santi
1,5 su bardagi süt
1 büyük paket bitter çikolata
1 çorba kasigi margarin
1 çorba kasigi süt
YAPILIŞ TARİFİ
Pandispanyanin hazirlanisi :
Bir kapta yumurta ve sekeri iyice çirpin. Içerisine limon suyu ve su ilave
edin. Un ve kabartma tozunu da içerisine ilave edin. Yagladiginiz 30 ve 15
santimetre çaplarindaki iki kaliba malzemeyi dökün. 170 derecede isitilmis
firinda 35-40 dakika pisirin.
Firindan alarak ilininca kaliplardan çikarin. Hazirlamis oldugunuz
pandispanyayi ikiye kesin. Alt katini servis tabagina koyarak süt ile islatin.
Üzerine krema sürerek iri dövülmüs ceviz serpin. Üzerine ikinci parçayi
koyup sütle islatin. Üzerine tekrar krema sürün. Küçük pandispanyayi ikiye
kesin.
Bir katini büyük pandispanyanin üstüne biraz kenara dogru yerlestirin.
Üzerini sütle islatip krema sürerek ceviz serpin. Küçük pandispanyanin
ikinci parçasini krema sürdügünüz birinci parçanin üzerine koyun. Sütle
islatip krema sürün. Küçük pandispanyanin üzerine, büyük pandispanyanin
üzeri ve kenarina krem santi sürün.
Çikolatayi bir çorba kasigi süt ve margarinle benmari usulü eriterek küçük
pandispanyanin üzerine dökün. Çikolata donunca küçük pandispanyanin
üzerine krem santi sürün. Kalan çikolatayi pandispanyanin üzerine
dökerek kenarlarindan süzülmesini saglayin. Krem santinin kalan kismini
sikma torbasina doldurun.
Düzgün görünmesi için küçük pandispanyanin alt ve üst kenarina çepe
çevre sikin. Alt kenarina krem santi ile kurdele yapin. Kurdelenin üstüne
bütün bir ceviz yerlestirin. Servis tabagina alarak servise sunun.
Kremanin hazirlanisi:
Bir kapta margarini eritin. Içerisine un ilave ederek kavurun. Üzerine
kakao, seker ilave edin. 3 su bardagi sütü azar azar ekleyerek pisirin.
Yarim paket seftali jolesini üzerindeki tarife göre hazirlayin. llinmis
kremaya ilave edip mikserle karistirin.
|
|
Şapka Pasta Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
|
|