| 
 
| 
 
 
 | 
 
Şapka Pasta | 
 
  | 
BILDIRCIN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2006 
Mesajlar: 95 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3990 
Gönderme Tarihi: 22.May.2006 
2,702 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
Pandispanyasi için :
 
5 adet yumurta
 
4 fincan seker
 
5 fincan un
 
Yarim çay bardagi limon suyu
 
Yarim çay bardagi su
 
1 paket kabartma tozu
 
Krema için :
 
4 çorba kasigi margarin
 
3 çorba kasigi un
 
1 paket kakao
 
1,5 su bardagi seker
 
3 su bardagi süt
 
Yarim paket seftali jolesi
 
1 su bardagi iri dövülmüs ceviz (kremanin üzerine serpmek için)
 
Üstü için :
 
2 paket krem santi
 
1,5 su bardagi süt
 
1 büyük paket bitter çikolata
 
1 çorba kasigi margarin
 
1 çorba kasigi süt
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Pandispanyanin hazirlanisi :
 
Bir kapta yumurta ve sekeri iyice çirpin. Içerisine limon suyu ve su ilave
 
edin. Un ve kabartma tozunu da içerisine ilave edin. Yagladiginiz 30 ve 15
 
santimetre çaplarindaki iki kaliba malzemeyi dökün. 170 derecede isitilmis
 
firinda 35-40 dakika pisirin.
 
Firindan alarak ilininca kaliplardan çikarin. Hazirlamis oldugunuz
 
pandispanyayi ikiye kesin. Alt katini servis tabagina koyarak süt ile islatin.
 
Üzerine krema sürerek iri dövülmüs ceviz serpin. Üzerine ikinci parçayi
 
koyup sütle islatin. Üzerine tekrar krema sürün. Küçük pandispanyayi ikiye
 
kesin.
 
Bir katini büyük pandispanyanin üstüne biraz kenara dogru yerlestirin.
 
Üzerini sütle islatip krema sürerek ceviz serpin. Küçük pandispanyanin
 
ikinci parçasini krema sürdügünüz birinci parçanin üzerine koyun. Sütle
 
islatip krema sürün. Küçük pandispanyanin üzerine, büyük pandispanyanin
 
üzeri ve kenarina krem santi sürün.
 
Çikolatayi bir çorba kasigi süt ve margarinle benmari usulü eriterek küçük
 
pandispanyanin üzerine dökün. Çikolata donunca küçük pandispanyanin
 
üzerine krem santi sürün. Kalan çikolatayi pandispanyanin üzerine
 
dökerek kenarlarindan süzülmesini saglayin. Krem santinin kalan kismini
 
sikma torbasina doldurun.
 
Düzgün görünmesi için küçük pandispanyanin alt ve üst kenarina çepe
 
çevre sikin. Alt kenarina krem santi ile kurdele yapin. Kurdelenin üstüne
 
bütün bir ceviz yerlestirin. Servis tabagina alarak servise sunun.
 
Kremanin hazirlanisi:
 
Bir kapta margarini eritin. Içerisine un ilave ederek kavurun. Üzerine
 
kakao, seker ilave edin. 3 su bardagi sütü azar azar ekleyerek pisirin.
 
Yarim paket seftali jolesini üzerindeki tarife göre hazirlayin. llinmis
 
kremaya ilave edip mikserle karistirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Şapka Pasta Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |