| 
 
 
 | 
Şap Köfte (Bartın) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115456 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2016 
12,225 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bartın İl Kültür Turizm Müdürlüğü
 
 
850 gr. Dana Kıyma
 
150 gr. Kuzu Kıyma
 
50 gr. Soğan
 
30 gr. Galeta Unu
 
5 gr. Tuz
 
5 gr. Kimyon
 
5 gr. Karabiber
 
5 gr. Kekik
 
5 gr. Pul Biber
 
 
Köfte için gerekli olan bütün malzemeler karıştırılır ve yoğundur. Üzeri kapatılarak 60 dk dolapta bekletilir. Tekrar tezgahın üzerine vurarak yoğundur. 60 dakika daha buzdolabında bekletildikten sonra kıyma makinesinde çektirilir. 30 gr'hk parsalar halinde yuvarlanarak elle hafifçe bastırılır. Meşe kömüründen hazırlanarak ızgarada sık sık çevrilerek pişirilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |