|
|
Sap Aşı (Isparta) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc104825
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2015
2,268 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg Ispanak Sapı
250 gr Kıyma
2 Adet Yumurta
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Karabiber
Tuz
1 Su Bardağı Su
Ispanaklar temizlenerek saplarının kalın kısmı ayrılır. Yumuşayıncaya kadar suda haşlanır. Haşlanan ıspanak saplarının suyu süzülür ve ince ince doğranır. Yayvan bir tencerede sıvı yağ ve tereyağı eritilerek içine kıyma vesoğan ilave edilir. Bir süre kavrulduktan sonra üzerine doğranmış ıspanak sapları ile salça da ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Suyu katılarak 1520 dakika pişmesi için beklenir. Pişmesine yakın, üzerine yumurta kırılır ve tuz ilave edilir. Yumurtalar karıştırılmadan kapağı kapatılır. Ocağın altı kapatılarak biraz dinlendirilir. Üzerine limon sıkılarak, sarımsaklı yoğurtla beraber servis yapılır.
Not: Mevsimine göre özellikle ilkbaharda ovalarda yetişen güneyik, karakavruk, kalgan, toklu başı, sirken gibi otlarla da pişirilebilir. İsteğe bağlı olarak bulgurlusu da yapılabilir.
|
|
Sap Aşı (Isparta) Tarifleri Akdeniz Yemekleri
|
|