| 
 
 
 | 
Şantili Vişneli Ekmek Tatlısı | 
  | 
turmerik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2011 
Mesajlar: 27 Şehir: Paris-Fransa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66729 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2011 
2,009 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket tuzsuz etimek
 
1 su bardağı ayıklanmış vişne
 
1,5 su bardağı şeker
 
1,5 su bardağı su
 
Üzeri için:
 
1 su bardağı süt
 
1 poşet toz krem şanti
 
 
Şeker ve su bir tencereye aktarılır. Orta ateşte kaynamaya başlayınca vişneler atılır. Rengi çıkmaya ve gevşemeye başlayana dek pişirilir. Şerbet biraz ılımış olmalıdır. Bu arada etimekler bir kaba dizilir. Ilık şerbet vişne taneleriyle birlikte üzerine gezdirilir. Krem şanti ve soğuk süt mikserle kar olana kadar çırpılır. Bir kreme pompasına doldurulur. Soğumuş tatlının üzerine şekilli sıkılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |