| 
 
 3 adet yumurta
 6 adet kuru incir
 1 çay bardağı şeker
 Yarım paket eritilmiş margarin
 3 çorba kaşığı  yoğurt
 1 paket kabartma tozu
 1,5 su bardağı un
 Islatmak için:
 1 su bardağı su
 2 çorba kaşığı şeker
 2 çorba kaşığı granül kahve
 Üzeri için:
 1 poşet toz krem şanti
 1 çay bardağı süt
 
 İncirler sıcak suya ıslatılır. 1 saat sonra sudan alınır ve doğranır. Yumurta şeker mikserle beyazlaşana dek çırpılır. Margarin, yoğurt eklenir, kısa süre karıştırılır. Un, kabartma tozu ve incir katılır. Yağlanmış fırın kabına dökülür, 170 derece fırında 40 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan 10 dakika sonra su, kahve ve şeker karışımı gezdirilir. Soğuk süt ve toz şanti köpük olana kadar çırpılır. Kekin üzerine sürülür. Buzdolabında 2 saat dinlendirildikten sonra ikram edilebilir.
 
 
 |