https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
3 su bardağı un
 
1 tutam Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
125 g yumuşak margarin veya tereyağı
 
0,5 çay bardağı esmer şeker
 
0,5 çay bardağı bal
 
1 çay bardağı fındık ezmesi
 
Üzeri için:
 
1 yemek kaşığı bal
 
50 g bitter çikolata
 
 
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 170 °C
 
Turbo pişirme: 160 °C
 
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin veya tereyağı, esmer şeker, bal ve fındık ezmesini ilave edip yoğurun. Hamuru unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın. Birisi 5-6 cm büyüklüğünde, diğeri de 3-4 cm büyüklüğünde olan iki ayrı yıldız şeklinde kurabiye kalıbı ile hamurdan yıldızlar kesin. Eşit sayıda küçük ve büyük yıldız hazırlayın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
 
Fırından çıkartıp soğutun.
 
Büyük kurabiyelerin üzerine 2-3 damla bal döküp üzerine küçük kurabiyeleri yapıştırın.
 
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesin ve kurabiyeleri süsleyin. Çikolata donuncaya kadar bekletip servis yapın.
 
 
 
  
 |