https://www.droetker.com.tr
Hamur:
3 su bardağı un
1 tutam Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
125 g yumuşak margarin veya tereyağı
0,5 çay bardağı esmer şeker
0,5 çay bardağı bal
1 çay bardağı fındık ezmesi
Üzeri için:
1 yemek kaşığı bal
50 g bitter çikolata
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin veya tereyağı, esmer şeker, bal ve fındık ezmesini ilave edip yoğurun. Hamuru unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın. Birisi 5-6 cm büyüklüğünde, diğeri de 3-4 cm büyüklüğünde olan iki ayrı yıldız şeklinde kurabiye kalıbı ile hamurdan yıldızlar kesin. Eşit sayıda küçük ve büyük yıldız hazırlayın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkartıp soğutun.
Büyük kurabiyelerin üzerine 2-3 damla bal döküp üzerine küçük kurabiyeleri yapıştırın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesin ve kurabiyeleri süsleyin. Çikolata donuncaya kadar bekletip servis yapın.
|