| 
 
| 
 
 
 | 
 
Şans Balığı | 
 
  | 
xayale 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.10.2012 
Mesajlar: 107 Şehir: Gence | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82058 
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2012 
1,766 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
1 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tutam tuz
 
1 çay bardağı su
 
Kızartmak için:
 
2 su bardağı sıvıyağ
 
İçi için:
 
1 su bardağı ceviz
 
Şerbet için:
 
2 su bardağı şeker
 
2 su bardağı  su
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Hamur malzemsiyle orta sertliklte bir hamur yapılır. Yarım saat dinlendirilir. Hamur 4 eşit parçaya ayrılır. Her parça oklavayla ince açılır. Yüzeyine ceviz serpilir. Alttan ve üstten katlandıktan sonra büzdürülür. 2 parmak arayla iki parmakla sıktırılır. Sıkılan yerlerden bıçakla kesilir. Kızgın yağda altın rengi kızartılır. Şerbete atılır. Bir kaç dakika sonra alınır, servis edilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Şans Balığı Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |