| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Samsa (Tokat) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| Samsa (Tokat) |  
|  | aşı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 22.03.2016
 Mesajlar: 37
 Şehir: Van
 | Kısa URL: https://ml.md/lc116068 Gönderme Tarihi: 10.Nis.2016
 2,192 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 5 adet yufka veya işkefe
 Ceviz
 Tereyağı
 Su
 Şurubu için:
 3 su bardağı şeker
 2,5 su bardağı su
 Limon
 2 yemek kaşığı beyaz pekmez
 
 Eğer işkefeyle yapılacaksa işkefeler önceden ıslatılır ve yumuşatılır. Yumuşatılan işkefeler 5-10 cm eninde kesilir. Kesilen parçalar ortadan ikiye ayrılır. Kesilen işkefenin bir köşesine ceviz konulur. Muska şeklinde sarılır. ( uç kısımları ıslatılarak yapıştırılır.) Daha sonra tavada kızdırılan yağda samsalar kızartılır.
 Şurubu için, 3 su bardağı şekerin üzerine 2,5 su bardağı su eklenir. Kaynadıktan sonra 1-2 limon damlatılır. Ocaktan inmesine yakın pekmez konulur, eritildikten sonra şurup ocaktan alınır. Şurup biraz ılıyınca hazırlanan samsaların üzerine dökülür. 7-8 dakika bekletildikten sonra servise sunulur.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |