1 kg yufka
 
1 kg yoğurt
 
2-3 diş sarımsak
 
sıvı yağ
 
 
Hazırlanışı:
 
Yufka, masanın üzerine yayılır, yarısına sıvı yağ sürülür. Yufkanın yarısı, öne doğru getirilip, katlanır, tekrar sıvı yağla yağlanır. Yufkanın yuvarlak ucundan başlayarak, çok sıkmadan yuvarlanır, rulo yapılır. 2 parmak genişliğinde, parçalara kesilir. Yağlanmış tepsiye;yan yana ve dıştan içe doğru sıralanır. Böreğin üzeri sıvı yağ ile yağlanıp, ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Bu arada sarımsak dövülüp, yoğurtla ve tuzla karıştırılır. Börek fırından çıkar çıkmaz, üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Üzerine başka bir tepsi kapatılır, yarım saat dinlendirilir
 
 
Not: Ben yerken üzerine pul biber ilave ediyorum.
 
 
 ML® Samsa için tıklayın
 
 
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.03.2024
  
 |