|
|
Şamandıralık Salata |
|
sema varan
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.01.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc122669
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2017
1,148 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet soğan
7-8 dal körpe maydanoz
3 adet domates
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 adet limonun suyu
4 çorba kaşığı balzamik sirke
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çorba kaşığı zahter kekik
1 çorba kaşığı zahter karışımı
İsteğe bağlı karabiber
Tuz
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
120 g köy peyniri
Fontignac bıçak ile 1 adet soğanı, halkaları bozulmayacak şekilde ve yarım santimetre kalınlığında kesin, sonra elinizle açarak bir sürü halka haline getirin. 3 adet domatesi de yarım santimetre kalınlığında halka dilimlere bölün. 7-8 dal körpe maydanozun yapraklarını da ayırıp tüm malzemeyi servis kabına alın.
Sıra geldi bandırmalık şamandıra sosuna, 3 diş sarımsağı havanda dövün, 1,5 çorba kaşığı zeytinyağını içine dökün ve tatların karışması için kaşıkla karıştırın. Sıktığınız 1,5 limon suyunu, 4 çorba kaşığı balzamik sirkeyi de havanın içine ekleyin. Baharat olarak da 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çorba kaşığı zahter kekik ve 1 çay kaşığı da zahter karışımı ve tuz, karabiber ilave edin.
Sosu iyice karıştırın ve salataya ekleyin. Hafifçe ezerek, bu şekilde en az yarım saat serin bir yerde bekletin. Hava çok sıcak ise bu süreyi kısaltabilirsiniz, ancak buzdolabına koymayın.
Servis yapmadan hemen önce 120 gram köy peynirini kibrit kutusu büyüklüğünde kesin ve tavada peyniri kızartın. Tavaya önce 1 çorba kaşığı dolmalık fıstığı ekleyin ve renk alana kadar kavurun. Sonra fıstıkları alıp, sıcak tavada az yağda köy peynirini kızartın.
Hazır olunca peynir ve fıstıkları salatanız ile karıştırın ve servis yapın. Kaşıkla ve güzel su çeken sıcak bir ekmekle yemenizi öneririm. Varsa mısır ekmeğini de ısıtabilir ve salatanıza bandıra bandıra yiyebilirsiniz.
|
|
Şamandıralık Salata Tarifleri Arçelik Yemek Tarifleri
|
|