Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Sam İşi Pide (Yenipazar Aydın)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sam İşi Pide (Yenipazar Aydın)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175814
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2024
776 defa indirildi / yazdırıldı




Aydın Valiliği

Hamuru için:
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı ılık süt
1adet yumurta
1 çay kaşığı kuru maya
Harç için:
200 gr kıyma
1 adet soğan
2 adet biber
1 adet domates
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı pul biber

Hamuru için derin hamur karma kabına kurumaya ve toz şeker alınır. Üzerine ılık süt vesıvı eklenerek karıştırılır.
Yoğurt, yumurta ile eklenir. Bu karışımın üzerine 2 su bardağı un elenir, tuz ilave edilir. Hamur ele yapışmayana değin yoğurulur.
Yoğrulan hamurun üzeri mutfak bezi ile örtülerek ılık bir yerde 30 dakika mayalanması için dinlendirilir.
Mayalanması için hamur dinlenirken, iç harç hazırlanır. Yağsız dana kıyma derin bir kaba alınır. İnce ince doğranmış olan soğan, domates, biber alınır, su ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
Baharatları üzerine serpiştirilir. Dinlenen hamur el ayası içi büyüklüğünde parçalara ayrılır.
Parçalar elle açılarak, içine hazırlanan harç yerleştirilir. Odun ateşinde pişirilir. Odun ateşi yoksa 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir. Sıcak servis edilir.

Not: Pide memleketi Yenipazar’ın avuç büyüklüğündeki muhteşem pidesi, üzerine turunç sıkılarak yenir. Turunç bu pidenin lezzetini arttıran en önemli etken malzemedir.







Sam İşi Pide (Yenipazar Aydın) Tarifleri Denizli Yemekleri



(1 adet Sam İşi Pide (Yenipazar Aydın) 238 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort