https://www.elele.com.tr
 
 
8 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
 
4 yumurta
 
1 su bardağından biraz fazla un
 
1.5 su bardağı süt
 
1 su bardağı rende parmesan
 
Muskat, rendelenmiş
 
Ayçiçek yağı, waffle tavası için
 
Tuz ve karabiber, tatlandırmak için
 
Salsa için:
 
4 domates, ince doğranmış
 
200 gr. feta peyniri, doğranmış
 
1 diş sarımsak
 
Bir avuç dolusu fesleğen, taze doğranmış
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2-3 çorba kaşığı sirke
 
1 tutam şeker
 
Acı sos
 
Tuz ve karabiber, tatlandırmak için
 
 
Oda sıcaklığındaki tereyağını yumuşak bir hal alana kadar çırpın. Yumurtaları birer birer ekleyin ve her eklemeden sonra iyice karıştırın. Yavaşça bir tutam tuz ve unu ekleyin, karıştırmaya devam edin. Süt ve parmesanı da ekleyip karıştırdıktan sonra 30 dakika dinlenmeye bırakın. Ardından hamuru tatlandırmak için karabiber ve muskat ile harmanlayın. Bu sırada salsa için domatesleri ve feta peynirini karıştırın. Sarımsağı ezdikten sonra domateslere ekleyin. Fesleğen, zeytinyağı, sirkeyi ekleyip tatlandırmak için bir tutam tuz, taze karabiber, şeker ve acı sos ilave edin. Waffle tavasını ısıtın ve ayçiçek yağı ile yağlayın. Wafflelar altın rengi olana kadar pişirin ve salsa sosu ile servis edin.
 
 
 
  
 |