| 
 
| 
 
 
 | 
 
Salı Salı Böreği | 
 
  | 
bacı kalfa 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 02.07.2015 
Mesajlar: 19 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109009 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2015 
1,300 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 adet yufka
 
1 su bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
2 adet yumurta
 
İçi için:
 
3 adet haşlanmış patates
 
1 su bardağı lor
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
 
Patatesler soyulur, rendelenir, pul biber ve lorla karıştırılarak iç hazırlanır. Yufkalar üst üste konur ve artı şeklinde kesilir. Süt, sıvıyağ ve yumurtadan oluşan sıvı karışım sürülür. Geniş kenarına iç konur ve rulo yapılır. Rulo "S" şeklinde kıvrılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Kalan sıvı karışım sürülür. 180 derece fırında kayısı sarısını alana kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Salı Salı Böreği Tarifleri Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |