3 yemek kaşığı margarin
 
1 Kilo kuzu kuşbaşı
 
2 Adet şalgam
 
3 Su bardağı pilavlık bulgur
 
2 Adet kuru soğan
 
2 Tatlı kaşığı pul biber
 
2 Tatlı kaşığı karabiber
 
1 Tatlı kaşığı tuz
 
 
1 kg kuzu kuşbaşına biraz su eklenip ocağa alınır. 2 adet şalgam ince ince ve 2 adet kuru soğan yemeklik doğranır. Bir tencereye 3 yemek kaşığı margarin konur, doğranan soğanlar, eriyen margarinin üzerine alınır. Şalgamlar da soğanların üzerine eklendikten sonra, 3 su bardağı bulgur kavrulan malzemelere ilave edilir. Bir miktar sıcak su ve et suyu, tuz karabiber ve pul biber de yemeğe eklenir. Yemek kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  
 |