Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Söyleşiler > Şalgam Suyu Adana (1 adet - 15,989 defa bakıldı)

Şalgam Suyu Adana


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şalgam Suyu Adana

Banu Atabay
Yazar

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489
Şehir: Beşevler ÇANKAYA
Kısa URL: https://ml.md/lc76155
Gönderme Tarihi: 28.May.2012
2,873 defa indirildi / yazdırıldı




https://doktorumsalgam.com

BA Önce adınızı soyadınızı öğrenebilir miyiz?

AA Abdusselam Aral

BA Nasıl başladınız, bu işi kaç senedir yapıyorsunuz?

AA Ben şahsen 5 senedir bu işin içindeyim.

BA Adana halkı şalgamı seviyor mu?

AA Tabi ki Adana'da şalgam tutulmuş sevilen bir içecek.

BA Şalgam suyu ne kadar sürede ortaya çıkıyor, nasıl yapıyorsunuz?

AA Doğal yollardan hazırladığımız için 25-30 arasında oluyor.

BA Yapılışını anlatır mısınız?

AA Bulgurla, pakmayayı beraberce yoğuruyoruz, dinlendiriyoruz. Mor havucu temizleyip fıçının içine katıp, kapağını kapatıyoruz, o şekilde 1 hafta kapalı olarak bekliyor.

BA Bu sürede hiç açmıyorsunuz, daha sonra?

AA 1 hafta sonra her gün fıçı açılıyor, biriken mayalar alınıp karıştırılıyor ve tekrar kapatılıyor.

BA Tuz koymuyor musunuz?

AA Tabi tuz da ilave ediyoruz.

BA Yaz, kış şalgam satıyorsunuz, en çok kışın tercih ediliyordur.

AA Mutlaka, ama yazın müşterisi de var. Yaz müşterisi de dolaptan ve soğutulmuş olarak içiyor.

BA Acılı ve acısız 2 çeşidiniz var, en çok hangisi tercih ediliyor?

AA Benim tercihim sade, ama acılının da sadenin de ayrı ayrı müşterisi var.

BA Şalgam suyu hangi yiyeceklere daha iyi eşlik ediyor?

AA Kebapla iyi gider, sabahları simitle ve seven her şeyle beraber içiyor.

BA Daha çok kuru yiyeceklerle iyi gidiyor. Peki şalgam suyunun faydaları neler?

AA Şalgam suyu; bağışıklık sistemini güçlendirir, gribe yakalanmayı önler, bağırsakları çalıştırır, kabızlığı önler, kilo vermeye yarar, antioksidan özelliği vardır, kolesterolü önler, şeker hastalığını dengeler, anne sütünü arttırır, sindirimi kolaylaştırır, stresi önler, karaciğeri güçlendirir, kemik ve dişleri güçlendirir, enerji verir, kalp ve damara faydalıdır, göze faydalıdır, böbrek kumu ve taşını düşürür, idrar söktürür, ergenlik sivilcelerini iyi eder, egzamaya, boğaz iltihabına, kansızlığa iyi gelir.

BA Bu kadar faydanın yanında acının mideye zararı var mı?

AA Çok zararı yoktur ama gene de sade tercih edilmelidir.

BA Turşu görüyorum, turşu da mı yapıyorsunuz?

AA Tabi turşu da var.

BA Kaç çeşit turşu var?

AA Yaz olduğu için şu an çok fazla yok. Acı biber, biber, kornişon, karışık ama kışın çok çeşit olur.

BA Bu müessese kaç senelik?

AA 20 senelik.

BA Adınız neden "Doktorum"?

AA İlk sahibi doktordu.

BA Ben de şifalı bir ürün olduğu için bu adı aldığını düşündüm. Sahibi bıraktı mı, size mi devretti?

AA Kendisi vefat etti, kardeşi devam ettiriyor.

BA Allah rahmet eylesin. Şalgam suyunun içinde şalgam yok değil mi?

AA Nasıl?

BA Siz mor havuçtan şalgam suyu yaptınız, bir de şalgam diye bir sebze var, yani siz mor havuca "şalgam" mı diyorsunuz?

AA Mor havuç diyoruz.

BA Pancar koyuyor musunuz?

AA Pancarı kışın koyuyoruz efendim, zaten havucun olmadığı zamanlarda da şalgam kullanıyoruz.

BA Litre fiyatını sorabilir miyim?

AA Litresi 3 lira.

BA Peki bardak fiyatı?

AA Bardağı 1 lira.

BA Çok sağlıklı ve doğal, hiç değilse ne içtiğimizi biliyoruz. Çok sağ olun değerli bilgileriniz için.

AA Siz de sağ olun.

ML® Şalgam Suyu Videosu













Şalgam Suyu Adana Tarifleri Söyleşiler



(1 adet Şalgam Suyu Adana 15,989 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort