| 
 
| 
 
 
 | 
 
ŞALGAM PÜRESİ | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96367 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2014 
3,104 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Anadolujet Magazin
 
 
4-5 adet haşlanmış, kabukları soyulmuş ve rendelenmiş şalgam
 
1 su bardağı süt
 
2 çorba kaşığı dolusu tereyağı
 
1 çorba kaşığı mısır unu
 
1 çorba kaşığı un
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kızartılmış sucuk dilimleri
 
 
Geniş bir teflon tencereye tereyağını koyup iyice eritin. Üzerine mısır ununu ve unu koyup ateşte biraz kavurun üzerine sütü dökün ve topaklanmaması için hızlıca karıştırın. Rendelenmiş şalgamı, kekiği, tuzu, karabiberi ve nar ekşisini ilave edin. Mikserle biraz daha çırparak pürüzsüz olmasını sağlayın. Servis tabağına koyup yanında kızarmış sucuk dilimleri ile servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ŞALGAM PÜRESİ Tarifleri Salatalar
 | 
 
 
 
 |