| 
 | 
| Şalgam Galyesi (Seben Bolu) | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc164185 Gönderme Tarihi: 11.Nis.2022
 226 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Fatma İnci Bozkurt - Melek Yaman
 
 Şalgam
 Soğan
 Kıyma veya Kavurma
 Salça
 Pul biber
 Karabiber
 Pirinç
 Sarımsaklı yoğurt (isteğe göre)
 
 Şalgamlar soyulur. Ocağa alınıp buruk suyu çıkartılır. İnce ince yassı bir şekilde doğranır.
 Suda haşlanır ve süzdürülür.
 Az soğan kavrulur.
 İçine kıyma veya kavurma katılır. Salça, pul biber ve karabiber katılır. Şalgamlar eklenir.
 İnmesine yakın biraz pirinç katılır.
 Arzuya göre yoğurtlu veya sarımsaklı yoğurtlu tüketilir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |