| 
 
| 
 
 
 | 
 
Şalgam Dolması (Artvin) | 
 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51561 
Gönderme Tarihi: 13.May.2010 
2,255 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
10 adet mandalina büyüklüğünde şalgam
 
1 adet büyük kuru soğan
 
Yarım kg yağlı kıyma
 
80 g / Yarım çay bardağı pirinç
 
Tuz
 
Karabiber 
 
Reyhan
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Sıcak su
 
Üzeri için
 
150 g yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
 
Şalgamlar iyice yıkadıktan sonra yuvarlak halinde incecik dilimleyin, hafif tuzladıktan sonra ayrı bir yerde bekletin. 
 
Soğanı küçük küçük doğrayıp yuzlayarak ovun.
 
Kıyma, pirinç, reyhan, tuz, karabiber ve salçayı soğana ekleyerek köfte harcı yapın.
 
Hazırladığınız harcı ince şalgam dilimlerinin arasına koyup sarın ve tencereye sıralayın. 
 
Tencereye sıraladığınız şalgam dolmalarının üzerine reyhan ve karabiber serpin.
 
Hazırladığınız sıcak suyu dolmaların yarısını geçmeyecek şekilde tencereye koyun.
 
Hafif ateşte şalgamlar yumuşayana kadar pişirin.
 
Sarmısaklı yoğurtla servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Şalgam Dolması (Artvin) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
 | 
 
 
 
 |